Review Petal Velvet Sunaway from Althea

Hiii iris nak tanya korang biasa kalau keluar rumah pakai pelindung matahari?.. atau korang just pakai pelembab je..?

Ok nak share la tentang kepentingan memakai pelindung matahari atau sunblock atau ape2 la yg korang panggil haha..

Bile kite kluar rumah tanpa memakai sunblock kulit kite akan cepat kusam. Dan paling teruk akan terjadinya jeragat.. kulit berminyak dan yang pasti berjerawat.

So hari ni iris nak share dengan korang tentang satu produk sunblock dari Althea iaitu Petal Velvet Sunaway..


Ape yang best tentang Petal Velvet Sunaway ni?

- Lightweight, translucent sunblock 

- Leaves skin feeling fresh and hydrated 

- SPF50+, PA++++





Hmm penting tau pakai sunblock.. bukan setakat penting je.. pemilihan sunblock yang bagus juga sangat penting.. biasanye sunblock yg bagus adalah spf50++.. baru la tak takut kena cahaya matahari.. kalau x pakai sunblock gelap la kulit nanti.. tu yg slalu trjadi berbelang di bahgian muka.  Tona kulit x sekata.

Petal Velvet Sunaway ni memang best tau.. bile pakai rasa ringan je.. cepat meresap ke dalam kulit muka dan tidak berminyak.

Korang kalau nak dapatkan Petal Velvet Sunaway ni boleh klik kat link di bawah ini..

https://my.althea.kr/petal-velvet-sunaway




4 comments