Koleksi Rekabentuk Makanan Jepun Yang Sangat Kreatif Dan Comel

by - August 22, 2017

Koleksi Rekabentuk Makanan Jepun Yang Sangat Kreatif Dan Comel.


Jepun memang sudah lama terkenal dengan barang-barang pelik mereka. Dari rekabentuk produk, bangunan, automotif sehinggalah makanan, hampir semuanya dikeluarkan dalam bentuk yang unik.

 Di bawah ini adalah koleksi-koleksi makanan Jepun dengan rekabentuk yang sangat kreatif.  Serius nampak sedap, sayang pula rasa nak makan.





rasanya yang ini mungkin korang akan hilang selera makan kot...
yang ini pula comel sangat.
wow comelnyeee....

You May Also Like

23 comments

  1. Yup. Jepun sgat kreatif. Dan surirumah diorang sgat independent. That's why makanan diorang sgat kreatif :)

    ReplyDelete
  2. Memang comel Sgt sampai sayang nak mkn

    ReplyDelete
  3. aduh comelnyaa..tapi tengok ice cream tu menjejes pulak air liur..hahaa

    ReplyDelete
  4. OMG so creative! I like the one where the cats are playing with the fish. So detailed man!

    ReplyDelete
  5. The top few photos boleh dimakan ke? Sebab Jepun memang kenal untuk fake food for display saje.

    ReplyDelete
  6. They all look so gorgeous and very detailed! I would treasure them most than eat them :)

    ReplyDelete
  7. So cute. Honestly speaking. I won't be eating these lo

    ReplyDelete
  8. Looks pretty cute! And it's so hard to bite heheh!

    ReplyDelete
  9. Comel sangatttt! Rasa sayang nak makan kalau dapat makanan macam ni

    ReplyDelete
  10. Adui! I don't think I can eat any of these! They are too cute! All the kitties...nyan nyan... <3 and that lolipop (i presume) is absolutely gorgeous...it's like a master piece

    ReplyDelete
  11. Tak tahan tengok si comel. Tak berani nak makan. Tapi nak juga visit and try it.

    ReplyDelete
  12. saya selalu impressed dgn art org jepun dalam makanan jugak. Diaorg sgt creative. Semua photo y tunjuk tu comel sangat , rasa sayang nk makan. Nak simpan jer ,boleh?? hihihi

    ReplyDelete
  13. Comel sangat. Creative betul siapa yang buat ni :)

    ReplyDelete
  14. Eee... kucing tu comel sangat la, tak sampai hati nak makan....

    ReplyDelete
  15. Sangat-sangat cantik, tak tergamak nak makan...huhu

    ReplyDelete
  16. wahhh.. cantiknya... terapi mata ni...

    ReplyDelete
  17. Kalau saya, tak sanggup nak makan. Comel gila! Mesti sedap jugak kan.

    ReplyDelete
  18. comel dan kreatifnya. rasa sayang pula nak makan kan hahaha

    ReplyDelete
  19. Aiskrim yang bunga ros tu menarik lah.. hehhe

    ReplyDelete
  20. Cute nya! I always love Japanese Item and bought a lot of the cute stuff from there.

    ReplyDelete
  21. cantikkan makanan Jepun... rasa sayang pula nak makan - Racheal

    ReplyDelete
  22. Omg... so delicate and sayang nak makan. It like a piece of art.

    ReplyDelete