Film Review: ‘Despicable Me 3’

'Despicable Me 3' Review: Gru's Twin


Penemuan saudara kembar Gru yang Dru menolak Minions kepada margin dalam sekuel lucu tetapi lebih-disumbat kepada francais hit Illumination ini.

Pada permukaan, "Despicable Me" kartun kelihatan sendups francais James Bond, tetapi di bawah licin yang, luar spoofy, mereka benar-benar ikrar nilai kekeluargaan lama baik Marshmallow berpusatkan. Dalam asal, diperbaharui super-penjahat Gru (Steve Carell) bersetuju untuk menyusun keutamaan hidupnya sekitar tiga orang anak perempuan yang baru diterima pakai. Kemudian, dalam kesudahan yang baik, Gru bertemu soul mate Lucy Wilde (Kristen Wiig) dan mendapat beristri. Dan kini, dalam apa yang mungkin telah bertajuk "diramal Me 3," Gru mendapati saudara kembar lama hilang itu, Dru, memberikan watak pandang kereng lebih banyak sebab untuk pelukan kumpulan.
Hakikat bahawa Gru telah hilang kerja dengan Anti-Villain League dan Dru sangat-sangat mahu masuk ke dalam raket kejahatan adalah kebanyakannya hanya sampingan dalam siri yang yang mula berasa kurang seperti 007 dan lebih seperti "The Brady Bunch" dengan setiap perlumbaan . Dan supaya kamu tidak menganggap bahawa "Despicable Me 3" entah bagaimana menandakan acara kemuncak memilukan trilogi yang telah ditetapkan (satu yang telah diperolehi lebih daripada $ 1.5 bilion di seluruh dunia, tidak termasuk barangan atau "Minions" filem tambahan bilion), fikirkan sekali lagi: The balutan filem dengan cara yang paling terbuka mungkin, membuka jalan untuk beberapa seolah-olah tak terhingga sequels - yang sebenarnya boleh menjadi erti kata di mana siri ini paling menyerupai filem Bond.

Tetapi di sini adalah kata-kata nasihat untuk orang berbakat di Illumination yang mungkin sangat berguna sebelum mereka menjalankan perlumbaan ini: Seperti yang berlaku dengan "Shrek" dan pelbagai francais kartun lain di hadapannya, ensemble Gru yang sudah mula merasa sedikit kembung, dan sebelum bergerak ke hadapan, studio mungkin mahu untuk menumpahkan beberapa watak, bermula - penghujatan perbuatan kufur! - dengan Minions, yang kini secara rasmi mempunyai Nothing To Do. (Nota bene: Sama ada daripada kebijaksanaan atau kontrak pertimbangan, Russell Brand Dr. Nefario menghabiskan filem beku dalam Carbonite, yang merupakan satu langkah ke arah yang betul.)

Sementara itu, naratif pusat berkenaan penemuan Gru terhadap Dru (kedua-dua disuarakan oleh Carell, walaupun loghat yang kedua itu menganggap yang lebih aneh, lagu gembira Tommy Wiseau seperti). Perlu diingatkan bahawa perkara kejutan-twin adalah jenis peranti yang pasti membuat walaupun Penulis sabun
Secara teori, Minions adalah sebab filem ini membuat berjuta-juta, dan ia sepatutnya memberitahu sesuatu kepada bahawa lelaki kuning sedikit berjaya dalam menyampaikan dua jenaka kentut sebelum logo Illumination yang telah pun dibersihkan skrin. Mereka sebagai badut kurang sopan dalam siri itu dengan kukuh lucu yang tersendiri. Namun, seperti Scrat acorn taksub dalam "Ice Age" filem, adegan yang Minions 'telah putus dari jalan cerita utama, telatah mereka sekarang berlaku sedikit vignettes nilai tambah selari dengan plot di tangan.

opera merah - tetapi kemudian, itu separuh jenaka dalam francais itu sedar diri cukup untuk menyedari bahawa ia mengambil klise letih dan menjadikan mereka terbalik dan di dalam keluar. Di mana pertama "Despicable Me" filem seolah-olah mengenyit pada penonton dalam pengakuan terbuka apa yang telah mencuri dari sumber-sumber lain, ansuran ketiga ini adalah semua tetapi bergolek matanya pada kita (seperti dalam sedikit tempang di mana Gru dan Dru berpura-pura menjadi satu sama lain, à la "Parent Trap," mengetahui sepenuhnya bahawa mereka sahaja yang merasa lucu).

Di sepanjang garis yang sama, lelucon berjalan kira-kira penjahat baru filem - bekas bintang kanak-kanak yang tidak berpuas hati bernama Balthazar Bratt (disuarakan oleh "South Park" pencipta bersama Trey Parker) - pusat kepada bagaimana out-of-sentuh dia dengan penonton. A relik daripada tahun 80-an, apabila semua orang tahu dia dari persembahan yang dipanggil "Evil Bratt," Balthazar memakai pad bahu dan kasut pam, melambung bom gelembung gusi dan pecah menari jalan melalui heists. Tetapi apabila dia berjalan pita episod lama untuk idea-idea, jenaka yang dimaksudkan untuk menjadi bagaimana begitu bercampur cetek semua itu, sampai ke letih beliau "Saya telah budak yang buruk!" Slogan.

Perubahan pernah-jadi-sedikit dalam nada mungkin terlalu bijaksana untuk "Despicable Me" peminat untuk mengambil, tetapi apabila pemeriksaan lebih dekat, ia merupakan satu perubahan berbahaya ke arah detasmen ironis. Walaupun filem ini dibenarkan untuk menjadi bodoh kerana mereka suka, apa yang menjadikan mereka begitu menarik adalah hakikat pembikin filem mengambil sentimen asas serius, merawat walaupun saat-saat keluarga memanaskan kabur dengan keikhlasan. Di sini, kita dibenarkan untuk "Awwww" apabila littlest-anak perempuan Agnes memberitahu langkah ibu Lucy, "I love you, Mama," tetapi apabila Gru menjadikan kemasukan yang sama kepada saudaranya, ia adalah Minions yang "Awwww," muntah penampan komedi kejayaannya. Kita tidak mendapat ada lagi, tetapi segera filem ini berhenti mengambil berat tentang watak-watak mereka, kami akan berhenti penyayang juga.

Buat masa ini, kedua-dua pembuat filem dan penonton terus melabur, yang
Buat masa ini, kedua-dua pembuat filem dan penonton terus melabur, yang membolehkan Penulis Ken Daurio dan Cinco Paul (yang telah bersama siri sejak permulaan) serpihan cerita ke dalam setengah dozen helai. Manakala Balthazar berjaya mencuri berlian terbesar di dunia - memakai sut lemak dimodelkan selepas bintang filem terbesar Perancis, dalam jenaka jelas direka-reka oleh pasukan Mac Guff berpangkalan di Paris filem - Gru dan Lucy yang dibentangkan untuk menggagalkan beliau dan mendapatkan kembali yang berkenaan dengan bos baru Valerie Da Vinci (Jenny Slate). Manakala Gru dan Dru membuat untuk masa yang hilang, Lucy cuba untuk bon dengan tiga kanak-kanak perempuan, yang masing-masing mempunyai subplot mereka sendiri, lucu menjadi obsesi Agnes 'dengan mencari sebuah sebenar, unicorn sebenar.

Dan kemudian ada Minions, yang telah berkembang tidak puas hati dengan semua Gru yang do-goodery. Berikutan memimpin Mel (Braveheart mereka?), Mereka bersetuju untuk melancarkan mogok, menjadikannya jelas mereka terlepas hari-hari apabila mereka membantu dalam heists jahat. Apa Minions benar-benar mahu adalah satu lagi penjahat untuk berkhidmat, yang bermaksud filem ini boleh ketengah.


No comments